Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Anyanyelvek napja — sajtótájékoztató

2021.02.21. vasárnap, 20:05

563 megtekintés

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága közös sajtótájékoztatóján jelentették be a Lingua Materna anyanyelvi vetélkedő elindítását.

Az eseményen Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség és Balázs Géza, az MNYKNT elnöke mondott köszöntőt, Oberfrank Pál pedig Somlyó Zoltán egy versét és Sütő András egy prózájának részletét olvasta fel. A két szervezet vezetője együttműködési megállapodást kötött.

A sajtótájékoztató visszanézhető itt.

További információk a versenyről itt érhetők el.

Hamarosan további információkkal jelentkezünk, addig is megosztjuk képeinket (fotók: Baló Tímea).

Oberfrank Pál színművész, a Veszprémi Színház igazgató szaval

Csizmadia Anna, az esemény háziasszonya

Felvétel közben

Balázs Géza professzor beszéde közben

Csáky Csongor köszöntője

Csáky Csongor ünnepi szavai

Az együttműködés megkötése

Az együttműködési okmány átnyújtása

Oberfrank Pál színművész, a verseny nagykövete Sütő Andrást olvas fel

Az esemény részvevői, balról jobbra: Blankó Miklós főtitkár (MNYKNT), Cservenka Judit alelnök (MNYKNT), Csáky Csongor elnök (RSz), Csizmadia Anna titkárságvezető (RSz), Balázs Géza elnök (MNYKNT), Katona Flóra kommunikációs vezető (RSz), Oberfrank Pál színművész, igazgató (VNSz)

A verseny szöveggyűjteményének, a Magyar táj, magyar ecsettel. Vallomások a nemzeti tájról című kötetnek szerkesztői, Balázs Géza, Blankó Miklós és Cservenka Judit a frissen megjelent kötettel

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anyanyelvek napja — sajtótájékoztató - e-nyelv.hu - […] Az eseményen Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség és Balázs Géza, az MNYKNT elnöke mondott köszöntőt, Oberfrank Pál pedig Somlyó…
  2. Anyanyelvek napja az M5 híradójában - e-nyelv.hu - […] A felvétel megtekinthető itt. Továbbiak a sajtótájékoztatóról itt. […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu