Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Szőcs Géza elment

2020.11.06. péntek, 09:01

1 299 megtekintés

Néhány napja hallottuk, hogy megbetegedett. Sokat gondoltunk rá, próbáltunk így segíteni. Nem sikerült.

Szőcs Géza 2020. november 5-én csütörtökön este negyed kilenckor itthagyott bennünket. Itthagyta szülőföldjét, szeretteit, verseit, gondolatait.

Az 1986-ban megjelent A szélnek eresztett bábu című verseskötetével kedveltem meg. 17 évvel később ismertem meg személyesen, 19 évvel később dedikálta egy tisztviselőtelepi étteremben. Néhány éve megszervezte a Gézák társaságát, minden évben február 25-én összegyűltünk, sokféle Gézák, beszélgettünk, koccintottunk. Most elvesztettük a „fejedelmünket”.

Ott volt sok anyanyelvi rendezvényen, magyar nyelv heti megnyitót mondott, s tavaly ilyenkor eljött a születésnapi köszöntőmre. Ez a fénykép ott készült. (Csomos Attila felvétele)

A magyarság fontos tartóoszlopa dőlt ki. Szavaira már életében is sokkal jobban kellett volna figyelnünk, most már csak a leírt szavak maradtak, de azok maradnak mindaddig, ameddig magyarul olvasnak. Csak ne felejtsük el olvasni őket. (BG)

1 hozzászólás

  1. Málnási Ferenc

    Diákjaimmal együtt emlékezünk Rá, s nem feleltjük el olvasni verseit, írásait…
    Nyugodjék békében !

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu