Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Szolyva: Az emlékezés és a szív kegyhelye

2017.05.21. vasárnap, 07:39

2 229 megtekintés
 

Elkészült a kárpátaljai magyarságot, németséget 1944 őszén ért szovjet megtorlásokról szóló ukrán nyelvű film magyar változata. 

 

Az emlékezés és a szív kegyhelye című film a kárpátaljai magyar és német lakosság 1944-1955 közötti internálását és deportálását mutatja be. A film létrejöttét Sieghard Rashford német állampolgár, a Dilizhans-R-vállalat tagja, elnöke támogatta. Ötlet: Sieghard Rashford, Tóth Mihály. Forgatókönyvíró és narrátor: Golovcsuk Okaszana. Szövegíró: Golovcsuk Okaszana, Korszun Olekszij, Fuchs Andrea, Dimitrienko Anna. Operatőr: Gricsiv Olekszandr. Ukrán nyelvből fordította: Szabó Katalin. Szerkesztette: Csordás László, Fuchs Andrea. Narrátor: Marcsák Gergely. Fotók: a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége archívumából, a Magyarországi Németek Pécs-Baranya Megyei Körének archívumából, a Lembergi Magyar Kulturális Szövetség archívumából, Porovincsák Pétertől, Tóth Antaltól. A szerzői jogok tulajdonosai: Sieghard Rashford, valamint Golovcsuk Okszana és Gricsiv Olekszandr.

 

(Dupka György)

Letölthető, megnézhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=PIu2vrJDwww

 
 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu