Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Álomkutatás, Ázsia és stratégia

2018.02.23. péntek, 15:45

2 050 megtekintés

Temesi Ferenc szerint minden álom megtalálja az álmodóját. Az Urániát pedig megtalálta a széles érdeklődő közönség.


Aczél Petra professzor öt pontban ajánlotta Balázs Géza Álmok nyelve című munkáját: az antropológiai nyelvészet, a szemiotika és kommunikációkutatás teljesen új területe; más tudományok figyelembevétele; gondolatalakzatok fölfedezése, a mögötte rejlő stratégiai cél, és… mert rövid. Prokopp Mária professzor az álomkötetbe készült színes álmok ihlette derűs, eleven festményeket és alkotójukat, Moritz Líviát méltatta. Kiss Róbert Richárd a Körbejárt Föld című kulturális utazásokat 450 fényképpel és élvezetes, elgondolkodtató kötetet mutatta be: hozzátéve, az első ázsiai útra ő készítette fel a szerzőt. A könyvbemutatóra 70-nél többen érkeztek, írók, tudósok, újságírók, szerkesztők, egy színházigazgató, nagy számban a Manyszi és a kutatócsoport, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának tagjai, barátok, és az álmok vagy éppen Ázsia iránt érdeklődők. Mivel az összes könyv elfogyott, legalább 40 dedikáció került aznap a könyvritkaságokba. Balázs Géza a koccintás és dedikálás előtt elmondta, hogy mikor és hol ébredt rá az álmok jelentőségére és nyelvészeti kutathatóságára, valamint megrajzolta mély Ázsia-élményét, egyúttal stratégiai célját: önsajnálattól, bénító pesszimizmustól mentes, ám önértelmezésre és boldogulásra kész Magyarországot. Ehhez jól szolgál az álmok figyelése és az Ázsia-élmény.

alt

alt

alt

alt

További képek elérhetők innen

(Manyszi, MNYKNT, képek: Nagy Zoltán)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu