Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Közép-európai nyelvstratégiai fórum

2016.04.27. szerda, 19:17

1 672 megtekintés
2016. május 14. 11:00
Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest, V., Károlyi u. 16.)


20 éves a magyar nyelvstratégia (1996-) – 15 éves a Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport (2000-) – 10 éves a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (2006-)

Rendező: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

Együttműködő partner: Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport, Inter Nonprofit Kft., Anyanyelvápolók Szövetsége

A fórum célja, hogy a 20 éves magyar, 15 éves észt nyelvstratégia kapcsán eszmét cseréljenek az e téren már eredményeket elért országok nyelvész képviselői. Észtországban rögzített és egyszer már meghosszabbított nyelvstratégia van. Finnországban állami szinten foglalkoznak a nyelvstratégiával. Lengyelországban a lengyel nyelvet védő nyelvtörvényt fogadtak el. A fórumra meghívunk egy-egy szlovákiai, szerbiai és romániai nyelvészt is, hiszen ezekkel az országokkal együttműködésben érdemes nyelvstratégiáról beszélni.

A program támogatója az NKA.

alt

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu