Legutóbbi hozzászólások

49. Kazinczy Napok Kassán

2017.10.23. hétfő, 12:21

1 248 megtekintés

Jövőre lesz félévszázados a kassai Kazinczy Napok rendezvénysorozata. Az idei esemény 2017. november 2—5. között lesz, fő színhelye a Thália Színház Márai stúdiószínpada (Timonova 3), témája pedig a reformáció és Arany János jeles évfordulója.

 

Néhány főbb esemény a programból: november 2-án 16 órakor megnyitó: Köteles Szabolcs, a Csemadok Kassai VV elnöke, majd Fehér József előadása: Kazinczy üzenete a mának. 16.30-kor Máté László emlékezik meg a Kazinczy Napok 50 évéről. Másnap a Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport három munkatársa is tart előadást Kassán. 11.50-kor Arany-szó-kincstár (Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem tanára), 12.30-kor Vallás és protestáns etika Jókai Mór regényeiben (Nyíri Péter, A Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója), 16.00-kor Sylvester János: Gyermeki beszélgetések. Egy feledett könyvecske a magyar reformáció hajnalán (Pomozi Péter egyetemi docens, ELTE). November 4-én a résztvevők ellátogatnak Széphalomra, A Magyar Nyelv Múzeumába, november 5-én 16.00 órakor Kassán a Csavar színház előadásában bemutatják A nagyidai cigányokat.

A részletes program megtekinthető itt

(Manyszi-infó)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu