Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

56 Amerikától Szibériáig

2016.11.14. hétfő, 04:11

1 211 megtekintés
BALÁZS GÉZA (BUDAPEST)

56 Amerikától Szibériáig. 56 az egyetemeken, 57-ben az utolsó diákparlamenten, 56 Miskolcon a zeneművészeti szakközépiskolában, 56 Kárpátalján, melynek során sokan eltűntek, s csak néhányan bukkantak fel Szibériában, finnugor, szamojéd népek között, 56 Amerikában, hogy miként fogadták a 45-49-esek az 56-osokat, 56 erdélyi visszhangja, Pongrátz Ödön emlékezése testvérére, Pongrátz Gergelyre, 56 frazeológiája: szemantikai forradalom. Ez az 56 gondolat 56-ról című konferencia programjának tömör összefoglalása.

alt


A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának 2017. évi emlékkonferenciáján ezek a kérdések kerültek sorra, sok-sok alig ismert vagy teljesen ismeretlen esemény felvillantásával. Az előadásokat az MNYKNT folyamatosan megjelenteti az E-NYÉK Magazinban.  Az egésznapos program megható záróakkordja: a Bolyai Önképző Műhely nyolc hallgatójának irodalmi estje 1956 egyetemistáinak költészetéből, vallomásaiból, írásaiból. Az programot Baranyai Katalin állította össze. A nagy sikerre való tekintettel a műsort megismétlik 2016. december 3-án.


{gallery}56gondolat{/gallery}

Kép és szöveg: Balázs Géza


Ráadás program:

2016. december 3. szombat, 17.00

„Csönd Erdeje előtt állok” – válogatás 1956 egyetemistáinak költészetéből (vallomásaiból, írásaiból)

Összeállította és előadja: Baranyai Katalin (tanár, szerkesztő, OFI, Budapest) és a Bolyai Önképző Műhely hallgatói.

Cím: VIII., Rákóczi út 38. 1/2. Anyanyelvi konferencia.

Az előadás nyilvános, megtekintése ingyenes.

Támogató: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu