Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

A Hagyományok Háza nagyváradi irodája

2023.10.28. szombat, 20:43

132 megtekintés

Megnyílt a Hagyományok háza Kárpát-medencei hálózatának nagyváradi irodája a Csillagocska néptáncegyüttes székhelyén, a nagyvárad-réti református templom melletti épületben. Az avatás egybeesett a Csillagocska 21. születésnapjával: így egybe ünnepelhették a két jeles alkalmat a partiumi civil népművészeti, közművelődési és folklóregyesületek. Az alaphangulatot a Csillagocska ifjú népzenészei és néptáncosai teremtették meg. Kelemen László, az Erdélyi Hagyományok Háza és Tóth János, a Hagyományok Háza hálózatának vezetője bemutatta a hálózat működését. November 1-től az iroda nyitva áll minden érdeklődő előtt.

A néphagyományok őrzőihez Pálfi József lelkipásztor, Kabai Kitti segédlelkész, a Csillagocska mentora és Balázs Géza egyetemi tanár szólt a nyelvi hagyományok, jelképek, szimbólumok kapcsán.

A rendezvényhez kapcsolódott az országjáró ANYANYELVI PIKNIK, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelyének új, több korosztályt is megszólító játékos ismeretterjesztő foglalkozása. A következő állomás Berzsenyi, Weöres, Nagy László földje: Kiscsősz (2023. nov. 3. 14.00).

A rendezvényhez kapcsolódó ANYANYELVI PIKNIK, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelyének új, több korosztályt is megszólító játékos ismeretterjesztő foglalkozása. A következő állomás: Kiscsősz (2023. nov. 3. péntek 14:00)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu