Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága – Anyanyelvi Konferencia közgyűlési meghívója

2021.06.05. szombat, 19:42

420 megtekintés

A 2021. május 28-án érvénytelenség miatt elmaradt közgyűlés helyett

2021. július 6-án, kedden 16.00 órára évi rendes közgyűlést hívok össze.

A közgyűlés határozatképes, ha a szavazati joggal rendelkező tagság több mint fele személyesen megjelenik, vagy teljes bizonyító erejű (két tanúval ellátott), vagy közokiratba foglalt meghatalmazás útján képviselteti magát. Meghatalmazás bármelyik egyesületi tagnak adható. A meghatalmazás a megismételt közgyűlésre is vonatkozik.

A közgyűlésen résztvevők nyílt szavazással, tisztségviselők választása esetében titkos szavazással döntenek. A közgyűlés határozatai akkor tekinthetőek elfogadhatónak, ha a szavazatok egyszerű szótöbbségével elfogadásra kerültek. Megválasztottnak akkor tekinthető egy tisztségviselő, ha a leadott szavazatok többségét megszerzi (egyszerű többség).

A közgyűlésen tiszteletbeli és pártoló tagok is részt vehetnek, ők szavazati joggal nem rendelkeznek, de meghatalmazottként bármelyik szavazati joggal rendelkező egyesületi tagot képviselhetik.

A társaság a közgyűlési határozatokat az internetes honlapján, a közgyűlést követően 30 napon belül teszi közzé.

A közgyűlésről készült jegyzőkönyvet a közgyűlés levezető elnöke, a jegyzőkönyv vezető és a 2 fő jegyzőkönyv-hitelesítő írja alá. Jegyzőkönyv-hitelesítő csak olyan tag lehet, aki személyesen van jelen.

A közgyűlés határozatképtelensége esetén az alapszabály szerint legalább nyolc nappal később kell megtartani a második, megismételt közgyűlést, amely a megjelentek számától függetlenül határozatképes az eredeti napirendi pontok tárgyában. A megismételt közgyűlés időpontja:

2021. július 15. csütörtök 16.00 óra.

Helyszín (mindkét esetben: a társaság székhelye): 1072 Budapest, Rákóczi út 38. 1.em. 2. (14. kapucsengő.)

Napirend:

1. Levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítők, szavazatszámláló bizottság megválasztása, jelölőbizottság utólagos megerősítése (Az elnökség 2021. május 28-án jelölőbizottságot állított fel: Pölcz Ádám (elnök), Andrási Dorottya, Molnár Zsolt (tag) és Bincze Diána (póttag) személyében.

2. A 2020. évi programbeszámoló (Balázs Géza)

3. A 2020. évi mérleg, kiegészítő melléklet, közhasznúsági jelentés ismertetése (Asszonyi Krisztina), döntés a 2020. évi beszámoló elfogadásáról. (A beszámoló az mnyknt.hu honlapon megtekinthető.)

4. Elnökválasztás (Balázs Géza elnök 2021. május 28-án lemondott elnöki tisztségéről, ezért a közgyűlésnek elnököt kell választania. Az elnök személyére bármely egyesületi tag tehet javaslatot a jelölőbizottság elnökének címzett elektronikus levélben, de a helyszínen is lehet jelölni. A jelölőbizottság elnöke ezen az e-mail-címen érhető el: iku.polcz.adam@gmail.com). Helyszínen tett jelölés esetén, a jelölőnek a jelölés mellé csatolnia kell az általa jelölt személy által adott nyilatkozatot, amelyben közli, hogy a jelölést és megválasztás esetén az elnöki tisztséget elfogadja. A nyilatkozatnak bizonyító erejűnek kell lennie (vagy két tanúval ellátottnak, vagy közokiratba foglaltnak).

5. A 2021. évi programok, és további tervek. A közgyűlésen való részvétel a veszélyhelyzeti szabályok betartásával lehetséges, a
május 23-án hatályba lépett a lazításról szóló jogszabály szerint zárt térben védettségi igazolvánnyal rendelkezők részvételével tartható rendezvény.

 

Budapest, 2021. június 05.

Prof. dr. Balázs Géza, az MNYKNT elnöke s. k.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu