Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

A hontalanság metaforái

2009.04.03. péntek, 05:54

3 092 megtekintés
A hontalanság metaforái
Balla D. Károly
A hontalanság metaforái
Publicisztikák, esszék, vallomások
A szerző azon kevesek közé tartozik, akik tehetséges íróként-költőként a Kárpát-medencei kisebbségi lét sajátos tükrét tudják felmutatni.
Balla D. Károly írásait a kíméletlen őszinteség és önkritika, a körülmények abszolút reális szemlélete és ugyanakkor a nemzeti kisebbségben élő sorstársak iránti, lelki mélységekben gyökerező érzelmi elkötelezettség jellemzi. Sajátosan egyedivé teszi mondanivalójának kifejtését a sok esetben maga teremtette műfaj és a reá oly annyira jellemző nyelvi lelemény, amely egyszerre alkalmazza a magyar nyelv archaikus önkifejező elemeit és legkorszerűbb, olykor a groteszktől sem visszariadó fordulatait.
A könyv három részre tagolódik.
Az első rész összefoglaló címe: Kisebbségi magyar skizofrénia. Ebben a szerző a Szovjetunió szétesésének kezdetétől Ukrajna megalakulásáig (1988-1993-ig) írott legjobb publicisztikái szerepelnek.
A második rész összefoglaló címe: Baglyok őrizte táj (1993-1999) esszék, vallomások.
A harmadik rész összefoglaló címe: Irodalmunk metaforái.
Könyvadatok
232 oldal
Magasság: 19,5 cm
Szélesség: 12,5 cm
Kötés: puha
A könyv ára: 1490 Ft + postaköltség, utánvéttel

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu