Legutóbbi hozzászólások

  1. Múlhatatlan tisztelettel, figyelemmel és érdeklődéssel voltam, vagyok és maradok POMOGÁTS BÉLA professzor úr személye és életműve iránt. Professzor Úr bölcs…

  2. A honlapon ezt a mondatot olvastam: „2021-2022-ben a Trianon-kislexikonból 5000 példányt sikerült társszervezeteken, alapítványokon, egyesületeken, egyetemeken keresztül eljuttatni a Kárpát-medence…

Védekező anyanyelv

2009.04.03. péntek, 05:57

2 478 megtekintés
Védekező anyanyelv
Beke György
Védekező anyanyelv
Az európai jövőbe igyekvésünk lazában nem feledkezhetünk meg arról, hogy gondolkodásunk, boldogulásunk, műveltségünk csak a helyesen, szépen beszélt és írt anyanyelv alapján képzelhető el. Európába a magunk szellemi örökségével, egyebek között tisztán őrzött anyanyelvünkkel léphetünk be.
A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága – Anyanyelvi Konferencia állandó gondot fordít nyelvünk ápolására, gondozására és védelmezésére.
Beke György Védekező anyanyelv című munkája a széles közönség számára élvezhető módon – kiváló anyaországi és erdélyi magyar nyelvészekkel, írókkal készült interjúkban, tanulmányokban és vitacikkekben – foglalkozik azokkal a tudnivalókkal, amelyeket minden anyanyelvét jól ismerő fiatalnak és idősebbnek hasznos tudni és alkalmazni.
Nem tankönyv, de nélkülözhetetlen kézikönyv ez a kötet az iskolai nyelvoktatásban is, mivel a nyelv és helyesírás történetét, a magyar nyelv és kultúra helyét a világban és a nemzet életében, kis népek anyanyelveinek sorsát mutatja be.
Könyvadatok
176 oldal
Magasság: 20,4 cm
Szélesség: 14,5 cm
Kötés: puha
ELFOGYOTT!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu