Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Védekező anyanyelv

2009.04.03. péntek, 05:57

2 401 megtekintés
Védekező anyanyelv
Beke György
Védekező anyanyelv
Az európai jövőbe igyekvésünk lazában nem feledkezhetünk meg arról, hogy gondolkodásunk, boldogulásunk, műveltségünk csak a helyesen, szépen beszélt és írt anyanyelv alapján képzelhető el. Európába a magunk szellemi örökségével, egyebek között tisztán őrzött anyanyelvünkkel léphetünk be.
A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága – Anyanyelvi Konferencia állandó gondot fordít nyelvünk ápolására, gondozására és védelmezésére.
Beke György Védekező anyanyelv című munkája a széles közönség számára élvezhető módon – kiváló anyaországi és erdélyi magyar nyelvészekkel, írókkal készült interjúkban, tanulmányokban és vitacikkekben – foglalkozik azokkal a tudnivalókkal, amelyeket minden anyanyelvét jól ismerő fiatalnak és idősebbnek hasznos tudni és alkalmazni.
Nem tankönyv, de nélkülözhetetlen kézikönyv ez a kötet az iskolai nyelvoktatásban is, mivel a nyelv és helyesírás történetét, a magyar nyelv és kultúra helyét a világban és a nemzet életében, kis népek anyanyelveinek sorsát mutatja be.
Könyvadatok
176 oldal
Magasság: 20,4 cm
Szélesség: 14,5 cm
Kötés: puha
ELFOGYOTT!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu