Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Egyensúlykényszer

2009.04.03. péntek, 05:58

2 950 megtekintés
Egyensúlykényszer
Bíró Béla
Egyensúlykényszer
„A határon túli magyarság anyaországhoz fűződő viszonya jóval bonyolultabb kérdés, mint amilyennek általában tekinteni szoktuk.
Amikor e népcsoportok jövőjéről szó esett, soha nem néztünk túl a közvetlen túlélés horizontján. Mivel a magyarságot az összes utódállamban a beolvadás veszélye fenyegette és fenyegeti, egyetlen dolog volt számunkra világos: azt nem! Azaz, nem akarunk beolvadni.
De hogy mit is akarunk voltaképpen, arról ritkán esett szó. A távolabbi jövőbe pedig jóformán soha nem merészkedett előre a gondolat” – írja egyik könyvbeli esszéjében a szerző.
Egyben meg is szabja kötetének irányát: merészen teszi fel a határon túli magyarság jövőjét kutató kérdéseit s keresi azokra az őszinte választ.
Könyvadatok
276 oldal
Magasság: 21,9 cm
Szélesség: 12,9 cm
Kötés: puha
A könyv ára: 2490 Ft + postaköltség, utánvéttel

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu