Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Kárpátalja magyarsága

2009.04.03. péntek, 06:02

2 532 megtekintés
Kárpátalja magyarsága
Dupka György
Kárpátalja magyarsága
Honismereti kézikönyv
Kárpátalja: az Ukrajna délnyugati részén húzódó Erdős Kárpátok déli lejtői és a lábuknál kezdődő alföld. A terület négyötödét hegyek borítják, és csak egyötöde síkság.
A vidék hivatalos neve 1946. január 22-től: Ukrajna Kárpátontúli Területe. A helyi magyarság köznyelvében: Kárpátalja. A megye székhelye Ungvár.
Az itt élő magyarság erősen ragaszkodik nyelvéhez, múltjához, hagyományaihoz. A nyelv fennmaradását elősegíti a magyar települések összefüggő elhelyezkedése s közelsége a magyarlakta fő etnikai területhez.
A kárpátaljai, hányatott sorsú magyarság történetéről, mai helyzetéről, az itt élők gondjairól-reményeiről ad átfogó és hiteles képet ez a könyv.
Könyvadatok
228 oldal
Magasság: 19 cm
Szélesség: 14,7 cm
Kötés: puha
ELFOGYOTT!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu