Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Két óceán között

2009.04.03. péntek, 06:09

2 633 megtekintés
Két óceán között
Gál Sándor
Két óceán között
A kassai író, költő és publicista amerikai útinaplóját, ottani élményei hatására született verseit és a szlovákiai magyarság létkérdéseit összefoglaló esszéjét tartja a kezében az Olvasó. Olyan ember gondolatai nyílnak meg előttünk, akit – éljen akár a felvidéki kisebbségi sorsban, járjon akár a nyugati szórványmagyarság köreiben – egy fő kérdés foglalkoztat: nemzetének jelene és jövője. Az erre vonatkozó kérdésekkel mélyen és személyesen érinti meg olvasóját. Mint ahogy önmaga is így keresi a választ:
„Magyarságomat úgy viselem, ahogy a rám nehezedő légoszlopot; nem érzem ezt a súlyt, ám ha nem nehezedne rám, nem tudom, mi történne velem. Meglehet úgy járnék, mint a mélytengeri halak, amelyeket ha felszínre hoznak, a rájuk nehezedő külső nyomás hiányában szétrobbannak. És persze az is kell, hogy magyarságomra büszke lehessek; kell egy olyan emberi-gondolati-történelmi ív és biztonság, amelyeket emberként teljes egészében vállalhatok, mert magyarságom elsősorban tudatos vállalás…”
Gál Sándor minden sorában ez a tudatos vállalás van jelen kimondva, kimondatlanul. Derűje, emberszeretete és stílusa mindezt egészen közel hozza olvasójához.
Könyvadatok
140 oldal
Magasság: 20 cm
Szélesség: 12,5 cm
Kötés: puha
A könyv ára: 456 Ft + postaköltség, utánvéttel
Terjesztőink
* Osiris Könyvesház 1053 Bp., Veres Pálné u. 4-6.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu