Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Jöjj el, szabadság!

2009.04.03. péntek, 06:13

2 359 megtekintés
Jöjj el, szabadság!
Gömöri György
Jöjj el, szabadság!
Írások a XX. századi magyar költészetről
„Amikor kísérletet teszek arra, hogy felmérjem a költészet mai állását, elsősorban a magyar költészet alakulásáról, esetleges irányzatairól és jelenlegi recepciójáról tudok mondani egy-két dolgot. Erre azért vagyok képes, mert bár az elmúlt évtizedekben kívülről néztem a hazai magyar költészet formálódását, nem voltam és nem is vagyok kívülálló – magam is nyugati magyar lírikus lévén, fújtam én is eleget az ötágú síp egyik ágát. S bár az is elég lenne, ha csak nyomtatásból ismerném pályatársaimat, 1968 óta annyiszor látogattam haza és annyi időt töltöttem Magyarországon, hogy tájékozódásom talán nem marad nagyon mögötte a hazai költők és kritikusok ismereteinek. Meg aztán még legalább két más nyelvű – az angol és a lengyel – költészettel tudom összehasonlítani a magyarországi termést. (Meg az erdélyit, a szlovákiait, a vajdaságit és persze a nyugati diaszpórabelit is.)”
Könyvadatok
155 oldal
Magasság: 19,7 cm
Szélesség: 12,5 cm
Kötés: puha
A könyv ára: 750 Ft + postaköltség, utánvéttel

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu