Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Jöjj el, szabadság!

2009.04.03. péntek, 06:13

2 519 megtekintés
Jöjj el, szabadság!
Gömöri György
Jöjj el, szabadság!
Írások a XX. századi magyar költészetről
„Amikor kísérletet teszek arra, hogy felmérjem a költészet mai állását, elsősorban a magyar költészet alakulásáról, esetleges irányzatairól és jelenlegi recepciójáról tudok mondani egy-két dolgot. Erre azért vagyok képes, mert bár az elmúlt évtizedekben kívülről néztem a hazai magyar költészet formálódását, nem voltam és nem is vagyok kívülálló – magam is nyugati magyar lírikus lévén, fújtam én is eleget az ötágú síp egyik ágát. S bár az is elég lenne, ha csak nyomtatásból ismerném pályatársaimat, 1968 óta annyiszor látogattam haza és annyi időt töltöttem Magyarországon, hogy tájékozódásom talán nem marad nagyon mögötte a hazai költők és kritikusok ismereteinek. Meg aztán még legalább két más nyelvű – az angol és a lengyel – költészettel tudom összehasonlítani a magyarországi termést. (Meg az erdélyit, a szlovákiait, a vajdaságit és persze a nyugati diaszpórabelit is.)”
Könyvadatok
155 oldal
Magasság: 19,7 cm
Szélesség: 12,5 cm
Kötés: puha
A könyv ára: 750 Ft + postaköltség, utánvéttel

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu