Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Gondolatok Keletről Nyugatra

2009.04.03. péntek, 06:14

3 205 megtekintés
Gondolatok Keletről Nyugatra
Kántor Lajos
Gondolatok Keletről Nyugatra
Kántor Lajos (a kolozsvári Korunk című folyóirat főszerkesztője) kötetének címe a Nyugat folyóirat történetéhez, szellemiségéhez kapcsolódik (azonos című tanulmánya szerepel is a tervezett könyvben).
Ám ennél többről van szó: a magyar nyelv a magyar kultúra egyetemességét kívánja érzékeltetni úgy, ahogy ezt egy Erdélyben, Kolozsvárt élő értelmiségi irodalomtörténész éli át, aki évtizedek óta igyekszik közvetlen kapcsolatot teremteni, állandósítani („hidat építeni”) az erdélyi, a felvidéki, a vajdasági, a kárpátaljai, a nyugati magyarság kultúrája és a magyarországi magyarság (folyóiratok, írók, intézmények) között.
Műfajilag a kötet esszék, naplójegyzetek, publicisztikai írások és olvasmányos tanulmányok gyűjteménye.
Egységét a tematika és a szemléletmód párhuzamossága biztosítja, a szerkesztés során a szerző maga is gondot fordított a műfaji-hangvételi rokonításra.
Könyvadatok
314 oldal
Magasság: 21 cm
Szélesség: 14,8 cm
Kötés: puha
A könyv ára: 1490 Ft + postaköltség, utánvéttel

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu