Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

A Szabad Európa Rádiótól az Ung partjáig

2009.04.03. péntek, 12:13

3 347 megtekintés
A Szabad Európa Rádiótól az Ung partjáig
Skultéty Csaba
A Szabad Európa Rádiótól az Ung partjáig
A szerző 1951-től 1983-ig volt a Szabad Európa Rádió hírszerkesztője és nemzetközi politikai kommentátora. 1992-ben telepedett haza, Magyarországra. Kötetében az elmúlt évtizedek élményanyagát dolgozza fel a következő témakörök szerint:
1. A Szabad Európa Rádióban szerzett tapasztalatok, élmények, személyes kapcsolatok és a Rádió, valamint az 1956-os forradalom összefüggései;
2. Magyarország és magyar vonatkozású kérdések a nemzetközi politika tükrében;
3. a nyugati szórványban és a Kárpát-medencei, kisebbségben élő magyarság, elsőrendben a szülőföld, Kárpátalja;
4. a kereszténység, katolicizmus, magyar katolicizmus, a nyugati szórvány magyarság vallásossága és egyházhoz való kötődése.
A rendkívül érdekes írások gyűjteménye betekintést ad egy évtizedeken át nyugaton élő, ám a magyarság iránt mélységesen elkötelezett, a napi ügyekben és a legszélesebb értelemben vett kulturális összefüggésekben is hitelesen tájékozott értelmiségi gondolatvilágába, amely egyben sajátos tükre közelmúltunknak.
Könyvadatok
252 oldal
Magasság: 21,5 cm
Szélesség: 15 cm
Kötés: puha
A könyv ára: 1450 Ft + postaköltség, utánvéttel

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu