Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

AK-Hírlevél, 2020. március 27. (56. szám)

2020.03.26. csütörtök, 13:05

1 355 megtekintés

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága/Anyanyelvi Konferencia (1970-)

AK-Hírlevél, 2020. március 27. (56. szám)

Összeállította: Balázs Géza

Rendkívüli közlemény

 

 

 

Sajnálattal és szomorúan közöljük, hogy kialakult világjárvány-veszély miatti hazai és nemzetközi korlátozások miatt a 2020. május 23—24-ére tervezett 14. anyanyelvi konferenciát elhalasztjuk.

 

A konferenciára egy éve készültünk, teljes egészében megszerveztük, felkértük a védnököt, az előadókat, biztosítottuk a helyszíneket. Azonban a jelenlegi helyzetben felelőtlenség lenne, ha nem időben mondanánk le az eseményt (különös tekintettel, hogy a júniusi olimpiát is lemondták már).

 

A 14. anyanyelvi konferenciát természetesen a későbbiekben megtartjuk. Az új időpontról megfelelő időben (3-4 hónappal korábban) értesítjük a tagságot, hogy az utazásukat meg tudják szervezni.

 

A kialakult helyzet miatt föltehetőleg elmarad az 54. magyar nyelvi hét összes rendezvénye is. Az Anyanyelvápolók Szövetségével közösen több megyében több mint harminc rendezvényt szerveztünk meg – de a jelenlegi helyzetben ezek megtartására sem lesz lehetőség.

 

Most még reménykedünk abban, hogy az ugyancsak előkészített, megszervezett júniusi aranyosszigeti gyermektábort, sátoraljaújhelyi nyelvésztábort, valamint júliusi partiumi szabadegyetemet meg tudjuk tartani. Ha így lesz, időben küldünk róla értesítést.

 

Az elmaradó rendezvények helyett figyelmükbe ajánljuk az MNYKNT interneten is elérhető anyagait:

  • Honlapunkon (mnyknt.hu) igyekszünk minél több friss anyagot elhelyezni, folyamatosan bővíteni az E-NYÉK anyagát.
  • Májusra megjelenik a nyomtatott, 2018. évi NYÉK, melynek teljes anyagát (a korábbiakhoz hasonlóan) a honlapon is elérhetővé tesszük.
  • Áprilisban megjelenik az Anyanyelvápolók Szövetségének kiadásában a Magyaróra, a magyar nyelv és irodalom barátainak, tanárainak lapja idei első összevont száma. Ez a lap egyrészt előfizethető, másrészt letölthető az e-nyelv.hu honlap könyvesboltjában.

Köszönjük megértésüket, mindenkinek jó egészséget kívánunk!

A szervezők nevében: Balázs Géza

 

MNYKNT – Hasznos tudnivalók

Bankszámlánk adatai (nemzetközi és hazai) utaláshoz (tagdíjfizetés): SWIFT KÓD: BUDAHUHB. Nemzetközi IBAN bankszámlaszám: HU49-10100716-01517103-00000004. Magyarországi utaláshoz: Budapest Bank 10100716-01517103-00000004. Ezeken a számlaszámokon folyamatosan várjunk tagjaink tagdíjbefizetéseit (2015. május 15. óta 3000 Ft/év, diákoknak 1500 Ft/év)

Honlap: www.mnyknt.hu, információk: anyanyelvi@mnyknt.hu

 

FIGYELEM! Már paypass-rendszeren keresztül is lehetséges a tagdíjfizetés! A www.e-nyelv.hu oldallal együttműködve annak Könyvesbolt rovatában a tagdíjat bankkártyával, interneten keresztül, biztonságos OTP-felületen, külön bankköltség nélkül is be lehet fizetni!

 

Az E-NYÉK folyamatosan várja a tagság híreit, cikkeit, hozzászólásait. (www.mnyknt.hu).

Elérhetőségek: Anyanyelvi Konferencia: 1072 Bp., Rákóczi út 38. I/2. E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu, Balázs Géza elnök +36-30-474-9601, e-mail: balazs.geza@gmail.com, Moritz László alelnök, e-mail: laszlomoritz@gmail.com, Pusztay János alelnök, e-mail: janos_pusztay@hotmail.com, Pomogáts Béla tiszteletbeli elnök, e-mail: kpom@freemail.hu, Asszonyi Krisztina gazdasági ügyek, e-mail: krisztina@asszonyi.hu

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu