Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Az anyanyelvek napján kapcsoltuk a világ magyarságát

2022.02.22. kedd, 16:10

266 megtekintés

Az anyanyelvek napján körkapcsolást szervezett a Kazinczy Műhely és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága a világ tájain élő magyarsághoz. Sorrendben megszólaltak: Zágorec Csuka Judit (Szlovénia), Tóth Ádám (Románia), Benedek Zsuzsi (Argentína), Csicsely Tamás (Ausztria), Dede Éva (Norvégia), Varga Krisztián (Anglia). A műsort Minya Károly vezette, verset mondott Pölcz Ádám, a beszélgetést Balázs Géza irányította. A programban mintegy harmincan vettek részt a világ minden részéről, Svédországtól Szerbiáig.

Anyanyelvek napja: Kapcsoljuk a világ magyarságát! (online kerekasztal) 2022_02_21_18:00

Időtartam: 62 perc. A felvételt készítette: Pál Mihály

A Muravidéki Magyar Rádióban Botka Ágnes   is beszámolt az eseményről: https://www.rtvslo.si/mmr/hirek/terepjaro/az-anyanyelv-napja/613230

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu