Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Bábel, Babilon, új Bábel, új Babilon

2024.03.23. szombat, 18:56

111 megtekintés

A Bolyai Önképző Műhely úgynevezett Gyalogút (vagyis mindenkinek, mindenkihez szóló) több tudományt összefogó idei konferenciájának címe: Bábel.  Bábel, sőt az új Bábel, új Babilon mint metafora teológiai, művészettörténeti, filozófiai, folklorisztikai, művészeti, szemiotikai, történelmi, irodalmi sőt pszichológiai megközelítésben bukkan fel az előadásokban. Hamvas Béla Karneváljától Csernus Tibor festészetéig, a kulturális találkozásoktól a dokumentumfilmek múltról alakított képeiig, az épített környezet zűrzavarától a Bábel-filmekig. A rendezvény 2024. április 4-én csütörtökön este a Bábel című film vetítésével indul, az előadások április 5-én pénteken 12 órától és 6-án szombaton 9 órától lesznek az MNYKNT „Blahalakásában”. A program nyilvános, de regisztrálni kell itt: iroda@bom.hu.

A képen az indiai Gwalior látványa (Takács Róbert felvétele; a kép a Bon-BOM 2024. áprilisi számának címlapja)

A konferencia programja, a húsz előadás kivonata itt tekinthető meg: https://bom.hu/bon-bom-2024-aprilis/. Bon-BOM című lapban eredeti indiai és iraki fényképek illusztrálják a konferencia fő gondolatait. Az iraki képeket az egykori Bábel területén Barna Béla (Csámborgó) készítette 2024-ben.

A Bolyai Önképző Műhely, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága és a Magyar Szemiotikai Társaság közös rendezvénye.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu