Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Balázs Géza partiumi kitüntetése

2024.05.10. péntek, 12:30

25 megtekintés

Az MNYKNT tiszteletbeli elnöke, dr. Balázs Géza egyetemi tanár a Partiumi Keresztény Egyetem napján, 2024. május 9-én tudományos, oktatói és közösségszervező munkájáért – Pálfi József rektor javaslatára – megkapta az egyetem legmagasabb kitüntetését, a Partiumi Keresztény Egyetemért Díjat.

A kitüntetést dr. Maior Enikő rektorhelyettes és dr. Szász Erzsébet a szenátus elnöke adta át.

Tőkés László püspök, a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke is gratulált a díjhoz.

Balázs Géza tíz éve tanít az egyetemen. Megalapította és hat éve szerkeszti az egyetem tudományos folyóiratát, az AUCP-t. Kilenc éve szervezi a partiumi szabadegyetemet. Felkérésre a Spiritualitás és a nyelv című előadásával köszönte meg a kitüntetést. Az MNYKNT számos rendezvényének a helyszíne volt Nagyvárad, többek között itt rendezték meg a 2015. évi Anyanyelvi konferenciát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu