Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Biharfélegyházi tanévnyitó

2023.10.18. szerda, 19:17

72 megtekintés

A Partiumi Keresztény Egyetem magyar, angol és német szakosai minden tanévet a terepen, Biharban kezdik bemutatkozó előadásokkal, ismerkedéssel, kommunikációs gyakorlatokkal, és persze közös főzéssel. 2023. október 16-án a Nagyvárad melletti Biharfélegyházán a Napsugár alkotótáborban zajlott a csapatépítő nap János Szabolcs, Balogh Andrea szervezésében. A köszöntők után Balázs Géza Minden 3 című művelődéstörténeti, majd Boka László Petőfi patchwork című színes irodalomtörténeti előadása hangzott el. Magyari Sára a pedig a szakkollégiumot mutatta be.

De miért Félegyháza? A nyelvtörténeti magyarázat szerint félbemaradt vagy romos templomáról kaphatta egykor a nevét. Lásd még: Kiskunfélegyháza.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu