Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Tisztelt Olvasóink!

2013.02.20. szerda, 19:03

5 458 megtekintés
Társaságunk folyóirata, a Nyelvünk és Kultúránk 2013-ban a XLIII. évfolyamába lép. Ettől az évtől – haladva a korral – a NYÉK elektronikus változatban jelenik meg, s a www.mnyknt.hu honlapon olvasható az e-NYÉK „fül” alatt. Nem leszünk valódi online-folyóirat, hiszen egy ideig még számos interaktivitásra való szolgáltatást nem vezetünk be. Viszont a modern információs technikának köszönhetően a hírek, cikkek, tanulmányok sokkal gyorsabban eljuthatnak kedves olvasóinkhoz.

Tagságunk kérésére évente egy-egy hagyományos lapszámot is kiadunk – válogatást az itteni legjobb tanulmányokból.
Várjuk a magyar nyelvvel és kultúrával kapcsolatos írásokat. Tematikánk továbbra is széles: de kiemelten fontosnak tartjuk a határokon túli, szórványban élő magyarság nyelvével, irodalmával, kultúrájával kapcsolatos híradásokat. Néhány, tudományterületet, illetve témát jelölő kulcsszót is megadunk, hogy szerzőinket buzdítsuk a cikkírásra:
alkalmazott irodalomtudomány, alkalmazott nyelvészet, antropológiai nyelvészet, anyanyelv, anyanyelvoktatás, beszédművelés, beszédművészet, e-nyelv, fordítások, fordítástudomány, globális nyelvrendszer, határon túli magyar irodalom, határon túli magyarok, internetnyelv, kétnyelvűség, kisebbség, magyar irodalom, magyar kultúra, magyar mint idegen nyelv, magyar nyelvi változások, nyelv és kultúra, nyelvi egységesülés, nyelvi érték, nyelvi játékok, nyelvi jogok, nyelvi kontaktusok, nyelvi otthonosság, nyelvi öntudat, nyelvi revitalizáció, nyelvi változás, nyelvideológia, nyelvművelés, nyelvoktatás, nyelvpolitika, nyelvstratégia, pszicholingvisztika, retorika, stílus, szociolingvisztika, szórvány, társadalom és nyelv stb.
Egyúttal jelezzük, hogy az e-NYÉk-ben közölt írásokért honoráriumot egyelőre nem tudunk fizetni, viszont az elsőnek itt közölt írások más helyen való utánközlését, az első közlés tényét megjelölve engedélyezzük. A szerkesztés és megjelenés felgyorsítása érdekében az írásokat erre a címre küldjék: balazs.geza(kukac)gmail.com.
Balázs Géza szerkesztő
Pomogáts Béla társszerkesztő
 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu