Legutóbbi hozzászólások

  1. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

  2. Kedves Professzor Úr! Köszönöm! Hálával gondolok és is Önre. Nekem küldött írását a Beszéd - nyelv - játék c. írásomről…

Első online bejelentkezésünk

2021.03.19. péntek, 22:36

522 megtekintés

2021. március 19-én pénteken az MNYKNT-székhelyéről jelentkeztünk élőben. A beszélgetés témáját két kötetünk: a Trianon-kislexikon és a Magyar táj, magyar ecsettel szolgálta.

A házigazdák: Cservenka Judit alelnök és Blankó Miklós főtitkár voltak, két beszélgetőpartnerük pedig Csizmadia Anna, a Rákóczi Szövetség központi munkatársa és Molnár Zsolt történelemtanár, a kislexikon szerzője. Az élő közvetítésbe közel 200-an kapcsolódtak be. A beszélgetés egy vaktérképes rövid játékkal indult. Molnár Zsolt egyik tanítványa születésnapjára édesanyja az interneten vásárolta meg a Trianon-kislexikont. Egyébként készül a diákoknak szánt második kiadás. Csizmadia Anna elmondta, hogy milyen utazásokat szervez a Kárpát-medencei kapcsolatok elmélyítésére a Rákóczi Szövetség a középiskolás korosztály számára. A Facebook nemzetközi meghibása miatt pár percre megszakadt a kapcsolat közönségünkkel (a képminőség is emiatt volt gyengébb, mint szerettük volna). A kapcsolat helyreállása után a  Lingua Materna anyanyelvi vetélkedő bemutatásával folytattuk, amelyre háromfős csapatokban jelentkezhetnek a középiskolások. A versenyhez segítséget nyújt a Magyar táj, magyar ecsettel című kötetünk (szerk. Balázs Géza, Blankó Miklós, Cservenka Judit).

A beszélgetés első része itt tekinthető meg, a másik itt.

Következő jelentkezésünk ekkor: 2021. március 24. szerda, 17.30. További részletek itt.

Balról jobbra: Csizmadia Anna, Blankó Miklós, Cservenka Judit, Molnár Zsolt (kép: Süll Kristóf)

Egyik nézőnk házimoziban néz minket

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu