Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Határtalan magyar irodalom

2019.06.01. szombat, 12:52

1 485 megtekintés

DUPKA GYÖRGY (KÁRPÁTALJA)

 

Badacsony, Gizella vendégház, 2019. május 29-31. Határtalan magyar irodalom címmel – Az Anyanyelvápolók Szövetsége (ASZ, elnök. Juhász Judit) és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (MNYKNT, elnök: Balázs Géza, tiszteletbeli elnök: Pomogáts Béla) nemzetközi konferenciát bonyolított le Badacsonyban. A meghívottak a konferencián a határon túli és a diaszpórában élő magyarság irodalmának helyzetét tekintették át.

 

Pusztay János (Szombathely, a rendezvény házigazdája), Balázs Géza  (Budapest) és Fűzfa Balázs (Szombathely) tudós nyelvészek, irodalmárok moderálásban előadást tartott Cservenka Judit (Budapest), Zékány Krisztina (Kárpátalja), Muzsnay Árpád (Partíum), Balázs Géza (Budapest), Juhász Judit (Budapest), Fűzfa Balázs (Szombathely), Ludányi András (USA), Nagy Csilla (Felvidék), Mizsér Attila (Felvidék), Dupka György (Kárpátalja), Fenyvesi Ottó (Szerbia, Újvidék), Marcsák Gergely (Kárpátalja), Máté László (Felvidék), Pomogáts Béla (Budapest), Moritz László (Svédország), Kelemen Mária (Németország), Kovács (Katáng) Ferenc (Norvégia), Sárközi Péter (Olaszország). Az elhangzott és a beküldött előadások szerkesztett anyagágát könyv alakban is megjelenik. A rendezvény az MNYKNT közgyűlésével zárult. A résztvevők az 2019 és a 2020-as évekre vonatkozóan a fontosabb rendezvények naptárát is elfogadta (Anyanyelvi tábor Aranyosapátiban, esszékonferencia II. Rákóczi Ferenc és a „málenkij robot” 75. évfordulója emlékére, az 50 éves Anyanyelvi konferencia (MNyKNT), a „Százéves Trianon” -fórum, a XIV. AK-konferencia stb.)

Képek: Fuchs Andrea

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu