Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Határtalan többszólamúság

2013.04.08. hétfő, 15:02

4 152 megtekintés
K. Lengyel Zsolt esszékötete az emigrációról, szórványról
„Számos hajdan kényszerből kivándorló azt hiszi, hogy nem hiányozhat tönkrejutott szülőhazájának újjáépítéséből. Hogy ott, ahol hátrahagyta egyik énjét, most másik énje nélkülözhetetlen. Pedig belső kettőssége annyi év után inkább fordított irányban ró rá eszmei kötelességet: azt, hogy a hazát megőrizze, ha már egykor kijött vele idegen földre. Oda illessze be, ahol nem várták, de nem bántják. Legalább most, másodszorra ne hagyja magára. Két énje legalább itt, a külhonban ismerjen egymásra, alkosson származási és befogadó közegre nyitott önazonosságot.” (Részlet: A határtalan többszólamúságról)

K. Lengyel Zsolt: Emigráció, szórvány, hungarológia. Válogatott írások 1985–2012. című kötetének (Ráció, Budapest, 2012. 557 oldal) bemutatója 2013. április 8-án, hétfőn 17.00 órakor lesz a Közép-európai Kulturális Intézetben (1088 Budapest, Rákóczi út 15.)
A vendégeket köszönti: Módos Péter a Közép-európai Kulturális Intézet igazgatója és Lajtai L. László a Ráció Kiadó vezetője. A kötetet bemutatja: Filep Tamás Gusztáv a kötet lektora. A kötet a helyszínen 20 százalékos kedvezménnyel megvásárolható!
(Forrás: Európai Utas Alapítvány Közép-európai Kulturális Intézete és Kodolányi János Főiskola)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu