Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Kiscsősz – kultúrpajta

2023.11.05. vasárnap, 18:19

278 megtekintés

Kiscsősz egy alig 100 lakosú aprófalu Veszprém megyében a Ság és a Somló között. Itt található a magyar néprajzi, népzenei, néptáncos, népi kézműves és lovas hagyományokat ápoló Élő Forrás hagyományőrző egyesület kultúrpajtája. És ide látogatott el az országjáró anyanyelvi piknik 2023. november 3-án élménynyelvtanórával, nyelvi játékokkal, anyanyelvi teszttel. Sokan eljöttek a környékbeli településekről, például a szomszédos Iszkázról, Ajkáról, Devecserből, Celldömölkről, Ostffyasszonyfáról. A szomszédos falu, Csögle általános iskolásai a helyhez kötődő költők (Petőfi, Nagy Lászó, Ágh István, Weöres Sándor, Károlyi Amy) verseiből adtak elő.

A vendégeket Kovács Norbert (Cimbi) az egyesület nevében, valamint Kiscsősz polgármestereként köszöntötte.

Balázs Géza és Minya Károly előadása után Pölcz Ádám az internetes Kahoot-program segítségével tette próbára a jelenlévők anyanyelvi ismereteit. Lelkesen kapcsolódtak be a gyorsaságot is igénylő játékba a gyerekek és a felnőttek.

Az anyanyelvi piknik 2024-ben még több helyre ellátogatott a fővárostól a legkisebb településig.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu