Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Köszönet

2016.09.11. vasárnap, 19:45

2 924 megtekintés
MORITZ LÁSZLÓ ALELNÖK (STOCKHOLM, BUDAPEST)

Négy éve a társaságunk évi konferenciáján, amikor nyilvánvaló volt, hogy megszűnt az állami támogatás, néhányan vészharangot kongattak társaságunk jövőjét illetően, de az új elnökkel és tiszteletbeli elnökünk vezetésével,a tagság nagyobb része töretlenül  tovább folytatta  felelősségteljes munkáját nyelvünk és kultúránk érdekében. Kapcsolatot teremtettünk más anyanyelvápoló civil szerveződésekkel, együttes konferenciákat, ünnepségeket rendeztünk, mindez a költségek csökkentésére is irányult. Kiadtuk alkalomszerűen a gyűléstermünket is. A Nagy Károly Alap, amely székházunk fennmaradásának anyagi eszközeit hívatott biztosítani elérte célját, hiszen több lelkes támogatónk, köztük Pomogáts Béla tiszteletbeli.elnök, havi, mások alkalmi hozzájárulással segítették a kiadásokat (rezsi, biztosítás stb.). Minden lehetőséget megragadva, gazdaságilag kiböjtöltük a négy „szűk” (szerencsére nem hét) esztendőt, és vagyunk.

alt


Az elmúlt évek során számos esetben fordultunk a kormányhoz évi támogatásért, eredménytelenül. Hála Balázs Géza  elnökünk új stratégiájának, az elnökség  erőfeszítéseit, küzdelmét, siker koronázta, és mint a szeptemberi hírlevélből értesülhettetek 2016-től jelentős anyagi támogatást biztosít számunkra a kormány (más szervezetekkel együtt).

Köszönet azoknak, akik mindvégig hittek az Anyanyelvi Konferencia jövőjében, küzdelmünk fontosságában nyelvünk, kultúránk népszerűsítése és megőrzése érdekében, azon az úton haladva, amit nagy elődeink e társaságnak kijelöltek.

A nyár végére befejeződött és használatba került a kibővített és felújított mellékhelyiség, majd Balázs Géza és a „bolyais”  diákok Pölcz Ádám és Muhi Anna irányításával általános nagytakarítást  végeztek székházunkban. Köszönet érte!

Hálával tartozunk Győrfi Gizinek és Asszonyi Krisztinának is, akik végig a társaság mellett maradtak, lelkes, értékes segítségükkel hozzájárultak működésünk fenntartásához!A szerkesztő utószava:
Moritz László alelnökünk szerényen elhallgatja, hogy mindezekben oroszlánrésze volt, négy éve folyamatosan talpal, kilincsel, nem adja föl. Az ő biztatása, kitartása nélkül nem értünk volna el eredményt. Köszönet érte! (BG)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu