Legutóbbi hozzászólások

 1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

 2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Közgyűlési meghívó

2021.08.24. kedd, 20:28

464 megtekintés

Tisztelt Tagtársam!

Az elnök által szabályszerűen 2021. augusztus 23-ára összehívott közgyűlés határozatképtelen volt. Ezért a második, 2021. szeptember 1-jén 15.00 órára összehívott második (megismételt) közgyűlés a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes. A megismételt közgyűlés napirendi pontjai az eredeti napirendi pontokkal megegyezőek. A napirend fontosságára való tekintettel (a védettségi előírások maximális figyelembevételével) kérem a megjelenését. Az eredeti közgyűlési meghívót újra mellékelem, és a honlapunkon is közzéteszem.

Egyúttal az előállt helyzettel kapcsolatban tényszerűen összefoglaltam az elmúlt hónapok eseményeit, ezt tartalmazza a mellékelt elnöki levelem.

Prof. dr. Balázs Géza, elnök s. k.

 

A 2021. július 22-én kiküldött közgyűlési meghívó:

 

Közgyűlési meghívó

Alulírott Prof. dr. Balázs Géza, mint a Magyar Nyelv és Kultúra Társasága – Anyanyelvi Konferencia elnöke az Alapszabály 7. pontja alapján és a legutóbbi közgyűlésen megkísérelt tisztújítás eredménytelenségére figyelemmel, a Társaság zökkenőmentes működése érdekében ezennel

2021. augusztus 23-án hétfőn 15.00 órára közgyűlést hívok össze.

A közgyűlés határozatképtelensége esetén az alapszabály szerint legalább nyolc nappal később kell megtartani a második, megismételt közgyűlést, amely a megjelentek számától függetlenül határozatképes az eredeti napirendi pontok tárgyában.

A megismételt közgyűlés időpontja: 2021. szeptember 1. szerda 15.00 óra.

Helyszín (mindkét esetben: a Társaság székhelye): 1072 Budapest, Rákóczi út 38. félemelet 14. kapucsengő.

Egyúttal tájékoztatom a tisztelt Tagságot és az elnökséget, hogy az elmúlt napokban hozzám érkezett számtalan megkeresésre figyelemmel és az ex lex állapot elkerülése céljából az elnöki tisztségről történt lemondásomat ezennel akként módosítom, hogy lemondásom az új elnök megválasztásával lép hatályba.

A közgyűlés napirendje:

  1. A levezető elnök, a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítő megválasztása
  2. A napirendi pontok elfogadása
  3. A jelölőbizottság megválasztása a jelenlévő személyek közül
  4. A szavazatszámláló bizottság megválasztása a jelenlévő személyek közül
  5. Döntés arról, hogy az Egyesületnek legyen-e főtitkára
  6. Elnökválasztás
  7. Alelnökválasztás a jelenlegi alelnökök bármelyikének lemondása esetén
  8. Elnöki beszéd

 

Az Alapszabály 11. pontja szerint a 3 tagú jelölőbizottságot a közgyűlés választja meg. A jelölőbizottság tagjainak személyére a levezető elnök tesz javaslatot. A jelölőbizottság megválasztását követően a levezető elnök 30 perc szünetet rendel el azért, hogy a jelenlévő tagok a jelölőbizottság elé járulva, a távollévő tagok pedig elektronikus úton leadhassák jelöléseiket az új elnök személyére. A tagok elektronikus levélben kapnak értesítést a jelölési lehetőség megnyílásáról és arról az elektronikus levélcímről, amelyre leadhatják jelöléseiket. A tagok arra az elektronikus levélcímre kapják az értesítést, amelyet korábban megadtak elektronikus elérhetőségükként, és kizárólag az ilyen elektronikus levélcímről érkező jelölés fogadható el. Csak azon jelölések figyelembevételére van lehetőség, amelyek a jelölésre nyitva álló 30 percen belül érkeznek be. A jelöléseket követően titkos szavazással kerül sor az új elnök megválasztására. Végül a megválasztott elnök rövid beszédet tart. Alelnökválasztás szükségessége esetén az eljárás ugyanez.

A közgyűlésen a részvétel az aktuális járványügyi előírások szerint lehetséges.

Megjelenésükre a tisztújítás fontossága és a Társaság zökkenőmentes működése miatt feltétlenül számítok.

Együttműködésüket köszönöm.

Budapest, 2021. július 22.

Prof. dr. Balázs Géza,
az MNYKNT elnöke s. k.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu