Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Kulturális átmenetek Bihar és Partium között — a Berettyó Televízió és a Bihari Hírlap beszámolója

2017.09.03. vasárnap, 18:25

1 948 megtekintés
 

Idén is megnyitotta kapuit a Bihari Nyári Egyetem, melynek immár második alkalommal adott otthont Berettyóújfalu. A bihari és a partiumi térséghez kapcsolódó nyelvi és kulturális témákat feldolgozó programon több neves előadót hallgathattak meg az érdeklődők, többek között Pomogáts Béla, Széchenyi-díjas kritikus két erdélyi íróról beszélt.

A főként egyetemi tanárok, kutatók és hallgatók részére szervezett nyári egyetemet Balázs Géza nyitotta meg, aki kiemelte a határon átívelő kapcsolatok erősítésének fontosságát. A nyári egyetem a bihari-partiumi „határtalanított” régió művelődéstörténetével, jelen lehetőségeivel, gazdaságával és kultúrájával foglalkozik, a lebonyolítását pedig félig Magyarország, félig Románia területére szervezték.


Az eseményről a Berettyó Televízió számolt be, a felvétel elérhető
innen

Forrás: berettyotv.hu


A II. Bihari Nyári Egyetemről a Bihari Hírlap írása itt olvasható.


0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu