Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Kulturális átmenetek Bihar és Partium között — a Berettyó Televízió és a Bihari Hírlap beszámolója

2017.09.03. vasárnap, 18:25

2 013 megtekintés
 

Idén is megnyitotta kapuit a Bihari Nyári Egyetem, melynek immár második alkalommal adott otthont Berettyóújfalu. A bihari és a partiumi térséghez kapcsolódó nyelvi és kulturális témákat feldolgozó programon több neves előadót hallgathattak meg az érdeklődők, többek között Pomogáts Béla, Széchenyi-díjas kritikus két erdélyi íróról beszélt.

A főként egyetemi tanárok, kutatók és hallgatók részére szervezett nyári egyetemet Balázs Géza nyitotta meg, aki kiemelte a határon átívelő kapcsolatok erősítésének fontosságát. A nyári egyetem a bihari-partiumi „határtalanított” régió művelődéstörténetével, jelen lehetőségeivel, gazdaságával és kultúrájával foglalkozik, a lebonyolítását pedig félig Magyarország, félig Románia területére szervezték.


Az eseményről a Berettyó Televízió számolt be, a felvétel elérhető
innen

Forrás: berettyotv.hu


A II. Bihari Nyári Egyetemről a Bihari Hírlap írása itt olvasható.


0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu