Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Lingua Materna vetélkedő a Határok nélkülben

2021.03.06. szombat, 18:46

410 megtekintés

A Kossuth rádión március 6-án részletes tudósítást hallhattak Bereki Anikótól a Rákóczi Szövetség és Társaságunk által szervezett Lingua Materna anyanyelvi vetélkedőről.

Az adásban Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, hogy a verseny a Szövetség nagy múltra visszatekintő Cultura nostra és Gloria victis című versenyeinek méltó párja. Oberfrank Pál színművész, a vetélkedő nagykövete az anyanyelvhez fűződő mély elköteleződéséről beszélt. Balázs Géza, Társaságunk elnöke a Rákóczi Szövetséggel megkötött együttműködési megállapodásról számolt be. Cservenka Judit alelnökünk és Blankó Miklós főtitkárunk pedig az idei verseny tematikájához kapcsolódó szöveggyűjteményről, a Magyar táj, magyar ecsettel címűről számoltak be, és arról is vallottak, hogy mit várnak ők a versenytől.

A részletek visszahallgathatók itt (18.14-től).

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu