Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Lingua Materna vetélkedő a Határok nélkülben

2021.03.06. szombat, 18:46

351 megtekintés

A Kossuth rádión március 6-án részletes tudósítást hallhattak Bereki Anikótól a Rákóczi Szövetség és Társaságunk által szervezett Lingua Materna anyanyelvi vetélkedőről.

Az adásban Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, hogy a verseny a Szövetség nagy múltra visszatekintő Cultura nostra és Gloria victis című versenyeinek méltó párja. Oberfrank Pál színművész, a vetélkedő nagykövete az anyanyelvhez fűződő mély elköteleződéséről beszélt. Balázs Géza, Társaságunk elnöke a Rákóczi Szövetséggel megkötött együttműködési megállapodásról számolt be. Cservenka Judit alelnökünk és Blankó Miklós főtitkárunk pedig az idei verseny tematikájához kapcsolódó szöveggyűjteményről, a Magyar táj, magyar ecsettel címűről számoltak be, és arról is vallottak, hogy mit várnak ők a versenytől.

A részletek visszahallgathatók itt (18.14-től).

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu