Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Magyar nyelv hete, 2022.

2022.03.05. szombat, 18:10

356 megtekintés

SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG ÉS… A színház nyelve idén az áprilisi magyar nyelv hete témája, amely szorosan kapcsolódik őszi tudományos rendezvényünkhöz, a XXI. Semiotica Agriensis: Színházszemiotika című konferenciához (a Magyar Szemiotikai Társasággal közös egri rendezvényünkhöz).

Időpont: 2022. április 14. (csütörtök) 15:30–18:00. Helyszín: Nemzeti Színház, Budapest.

A programból:

  • Bemutatjuk Minya Károly Színház és nyelv című könyvét
  • Beszélgetés a 150 éves, megújult Magyar Nyelvőrről, valamint a színház-mozgókép-média világának új folyóiratáról, az Urániáról (mindkettő magyar és angol változatáról)
  • Élő magyaróra. A Kazinczy Műhely műsorfolyamának tematikus számának bemutatója:https://elomagyarora.hu/
  • Emlékezés Szőcs Gézára, akinek a Passió című műve alapján készült Csíksomlyói passió című előadás a programot követően 19 órától megtekinthető. Beszélgetés Vidnyánszky Attilával a felújított Csíksomlyói passióról.
  • A Színház és Filmművészeti Egyetem zenés-színész hallgatóinak műsora

Fogadás: perec és italok

A megnyitó rendezvény látogatása ingyenes. Az esti színházi előadásra egyénileg kell jegyet igényelni!

Előadás: 19:00 Csíksomlyói passió Vidnyánszky Attila rendezésében, további információ: https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/csiksomlyoi-passio

A részletes program itt olvasható: meghivo_a_magyar_nyelv_hete_20220414

A Nemzeti Színház honlapján: https://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2022/04/szinhaz-az-egesz-vilag-es

Együttműködő szervezetek: Nemzeti Színház, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport, PKÜ Kazinczy Műhely, MNYKNT

 

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu