Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Magyar nyelvű médiaszak Kolozsváron

2017.05.22. hétfő, 20:12

2 214 megtekintés

 

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen működő Újságírás Intézet 1993 óta nyújt szakirányú alapképzést. Ez az egyedüli magyar nyelvű egyetemi szintű oktatási program a Kárpát-medencében, amely kifejezetten az újságírás és a média szakterületén képez szakembereket. 

 

A tanterv a hagyományos írott sajtó, a rádiós újságírás, a televíziós újságírás és az új média oktatását egyaránt magába foglalja. Az egyetemi oktatás keretén belül a diákoknak lehetőségük nyílik szakmai gyakorlatot végezni a hazai és külföldi partnerintézményekben, ugyanakkor diákok részt vesznek a Szabadság napilap Campus című mellékletének, valamint a kolozsvári magyar egyetemisták lapja, a Perspektíva szerkesztésében.

 

 

Az Alkalmazott médiatanulmányok mesteri képzés a kommunikáció és újságírás területén bekövetkezett átalakulások miatt került be az újságírás szak ajánlatába. A tanterv igazodik a hallgatók igényeihez, a kommunikáció és újságírás különféle jelenségeinek és területeinek elméleti és gyakorlati vizsgálatát tűzi ki feladatául, ezért az újságírás szakot végzett hallgatók mellett egy sor egyéb szakirányú hallgatónak is ajánlható.

alt

Az újságírás alapszakra és alkalmazott médiatudományok mesterszakra Magyarországról is lehet jelentkezni. A kolozsvári képzés egyik sajátossága a hallgatók számára szervezett sok terepgyakorlat (például Sztána környékén).

Részletes információk az Újságírás Intézet honlapján:

www.ujsagiras.ro.

 (Kép, szöveg: Győrffy Gábor, Kolozsvár)

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu