Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Nagy diák anyanyelvi teszt

2022.05.24. kedd, 19:41

309 megtekintés

Több mint 10 ezer fiatal kapcsolódott be idén az első alkalommal meghirdetett országos anyanyelvismereti játékba, a Nagy Diák Anyanyelvi Tesztbe. A vetélkedőn furfangos és játékos anyanyelvi kérdésekre kellett válaszolni. Az első fordulóból az 1.000 legjobb eredményt elérő játékos kapott meghívást a játék középdöntőjébe. Itt egy 20 kérdéses tesztet kellett kitölteniük a játékosoknak, minél rövidebb idő alatt megadva minél több helyes választ. A középdöntőkből a legjobb 10 játékos jutott be a játék döntőjébe. Ők egy izgalmas – az M5 által rögzített – színpadi show keretében döntötték el, hogy kik vihetik haza a fődíjakat. A játék nyertese Horváth Ákos egy Amazon Kindle Paperwhite e-book-olvasóval lett gazdagabb, a második helyezett Takács Gabriella egy Amazon 2020 e-book-olvasót vihetett haza a díjátadó után. A díjakat dr. Balázs Géza nyelvész professzor és dr. Szayly József, a DUE alelnöke adta át.

A tervek szerint a nagy diák anyanyelvi teszt folytatódik…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu