Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Ne feledd, magyar vagy!

2021.02.23. kedd, 22:59

269 megtekintés

CSERVENKA JUDIT

 

Szükség van arra, hogy a Rákóczi Szövetség honlapja figyelmeztessen bennünket nemzetiségünkre? Hiszen többségünk számára természetes a magyarságunk, az anyanyelvünk – életünk mindennapjain. De ha tízévenként a hatóság elénk tesz egy kérdőívet, és azon nyilatkoznunk kell nemzetiségünkről és anyanyelvünkről, akkor sem tétovázik egy pillanatra a kezünk, hogy melyik rubrikát jelöljük be? Remélhetőleg nem.

 

 

Remélhetőleg már nem működnek régi rossz reflexek a válaszadásban, és a 2021. évi népszámlálás adatai nem mutatnak majd csökkenést az előzőkhöz képest.
Hogy mit árul el a 2011. évi népszámlálás? Megtekinthető települések szerint a honlapon.

 

A letölthető anyag nagyon szemléletes és tanulságos, valamennyi magyar településhez van elérhető kép, amely felhasználható a helyi tévében, újságban, a közösségi média felületein. Sőt, egy kattintással a húsz évvel ezelőtti adatok is megtekinthetők. És ha a számok nem szólnának önmagukért, ott van még két kis klip, a figurái segítenek a válaszadásban.

 

(Cservenka Judit/Felvidék.ma)

Az írást a Felvidék.ma honlap és a szerző engedélyével vettük át.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu