Legutóbbi hozzászólások

  1. Múlhatatlan tisztelettel, figyelemmel és érdeklődéssel voltam, vagyok és maradok POMOGÁTS BÉLA professzor úr személye és életműve iránt. Professzor Úr bölcs…

Nyelvünk és kultúránk 50 fiatal szemszögéből a sajtóban 1.

2020.08.17. hétfő, 18:49

1 021 megtekintés

Az elmúlt napokban több sajtótermékben megjelent a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága 50. évfordulójára, Blankó Miklós és Cservenka Judit szerkesztésében kiadott kötet.

Részletes recenziót közölt a felvidek.ma Egy kis kötetnyi remény címmel.

A Mandiner „Bárki is kérdezi, mindig büszkén válaszoljuk, hogy magyarok vagyunk” – fiatalok a magyarságról címmel adott hírt a kötetről.

A Kossuth rádió a hétvégén két műsorában is foglalkozott a témával. Szombaton este a Határok nélkül című műsorban (18:21:40-től) Blankó Miklós mellett két szereplő, Kovács Gergely zongoraművész és Simon Barbara nyelvész-lektor mesélt. Vasárnap délelőtt a Gondolat-jelben (11:19:10-től) Párkányi Anna orvos és Czmarkó Gergő marketingszakértő vallott nemzeti identitásáról Blankó Miklós szerkesztői gondolatait követően.

A kötet megrendelhető itt.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu