Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Partiumi művelődéstörténeti teszt

2022.03.04. péntek, 15:15

168 megtekintés

Hány éve? Ki írta? Mikor volt? Játsszon velünk! A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke minden év tavaszán művelődési vetélkedőt hirdet, amelynek belépője egy színes, játékos fejtörő teszt.

 

https://magyarszak.partium.ro/hu/hirek/partiumi-muvelodestorteneti-vetelkedo-evfordulok-2022

A vetélkedő, teszt középiskolás csoportonak készült, de bárki próbára teheti a tudását. Ha viszont középiskolás, akkor még nyerhet is.

Partiumi Keresztény Egyetem

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja irodalom- és művelődéstörténeti tematikájú tanulmányi versenyt és pályázatot hirdet erdélyi-partiumi és határon túli középiskolás diákok számára.

A verseny két szakaszból áll. Az első részben 1-3 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik megoldva visszaküldik a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoport által a Facebookon (PKE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék) és a magyar szak egyetemi honlapján (magyarszak.partium.ro) közzétett online feladatlapot.

A feladatlap az alábbi linken érhető el: 1. FORDULÓ – FELADATLAP

Beküldési határidő: 2022. március 27., 18 óra.

Megj: A feladatlap a Google Űrlapok platformjára épül, ezért azt nem kell külön lementeni, kimásolni stb., a kitöltött feladatlap elküldése az utolsó kérdés után a „Submit”/„Elküld” gomb megnyomásával történik.

A feladatlapot legalább 50%-os eredménnyel megoldó csapatok 2022. április 1-ig meghívást kapnak a verseny második fordulójára, amelyre 2022. április 13-án, a Nyílt Nap keretében kerül sor.

második fordulóban a csapatok egy versenyen vesznek részt, amely tematikusan kapcsolódik az első szakaszban megoldott feladatokhoz. A felkészüléshez szükséges szakirodalmat a meghívóval együtt kapják meg a döntőben részt vevő csapatok. (Megjegyzés: A feladatlap ugyanakkor felkészítő jellegű gyakorlatokat tartalmaz a verseny második szakaszának teljesítéséhez.)

A Nyílt Napi vetélkedőn való részvételnek kötelező előfeltétele a feladatlap megoldása és visszaküldése.

A két fordulóban összesített legjobb eredményt elért csapatok pénzjutalomban részesülnek, amelynek értéke a következő:

1. díj: 600 RON

2. díj: 400 RON

3. díj: 250 RON

A helyezett csapatokat felkészítő szaktanárok is jutalomban részesülnek, a csapat(ok) által elért helyezések függvényében.

1. díj: 500 RON

2. díj: 300 RON

3. díj: 200 RON

Az Egyetemi Felvételi Szabályzat értelmében ugyanakkor az 1-3.helyezett csapatok tagjai a helyezést igazoló oklevéllel kiválthatják a felvételit a magyar nyelv és irodalom, illetve a magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakokra.

Bővebb információk: magyartanszek@partium.ro

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu