Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

Szoboravatás Zamárdiban

2022.04.19. kedd, 11:53

209 megtekintés

A Balaton-part legszélesebb és legszebb sétányával rendelkező Zamárdiban, közvetlenül a part mellett egyéni ötletből és adakozásból Szűz Mária-szobor és elcsendesedő, imádkozó hely jött létre. Húsvéthétfőn a püspök és a helyi plébános avatta fel a példátlan összefogással létrejött szent helyet. Az ötletadó-finanszírozó névtelen kívánt maradni, de amikor a közönség elé hívták, elmondta, hogy 40 éve sikeres vállalkozó, már zamárdi lakos, és szeretett volna valamit visszaadni a közösségnek. A zamárdi strand az éden, de legyen egy hely, ahol el lehet csendesedni, a fájdalmakra gyógyírt találni. A szobor alkotója, aki szintén háttérben kívánt maradni, annyit mondott, hogy a mű magáért beszél, ő pedig azért csúszott az alkotással, mert képzeljék el, ha a többtonnás márványtömbből kifaragott szobor esetében letöri az orrát… A püspök és a helyi plébános is kiemelte, hogy a szobor éppen Tihanyra néz. Majd elénekelték korábbi “himnuszunkat”, a Boldogasszony anyánk című népéneket.

A zamárdiak rögtön birtokba vették a kis szent teret. Már este megindult a helyi internetes fórumokon a lelkesedés, hogy milyen szép szoborral gazdagodott a part, és elkezdődött a szokásos nemtetszés is, vagyis, hogy miért kell szobor egy strandra, hogy néz ki, és hogy törülközőtartónak biztos jó lesz. Ennek hatására többen kiléptek a csoportból. Még sok munka van az emberiség jobbá tételében, ha ma Magyarországon, az ország egyik legszebb táján egy Szűz Mária-szobor ilyen érzéseket válthat ki emberekből. (BG)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu