Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Szótáraink a Kossuth rádióban

2020.11.25. szerda, 16:44

977 megtekintés

A kiadásunkban megjelent Karanténszótár, a Trianon-kislexikon és a Bánk bán szótár szerzői meséltek a Kossuth rádió mai Felfedező című műsorában.

Veszelszki Ágnes nyelvész, tanszékvezető egyetemi docens Márta Renátó riporterrel megosztotta a Karanténszótár 2. kiadásának tervét, rávilágítva arra, hogy azóta legalább ugyanennyi szó keletkezett a témában. Molnár Zsolt történelemtanár Farkas Adrienne kérdéseire válaszolt, és felhívta a figyelmet pár, a Trianon-kislexikonban megjelent szócikkre. Beke József magyartanár pedig arról mesélt Házi Hunornak, milyen tanári élmény vitte rá arra, hogy szótárkészítésbe fogjon bele. Az összeállítás szerkesztője Házi Hunor volt. A félórás összeállítás visszahallgatható itt.

A múlt héten az Édes anyanyelvünk című rádióműsor három számában is Molnár Zsolt beszélt a Trianon-kislexikonból. Meghallgatható itt, itt és itt.

A kötetek megrendelhetők a Manyszi e-könyvboltjában.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu