Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Trianon-kislexikon, könyvbemutató

2020.09.18. péntek, 21:43

1 109 megtekintés

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága és a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda Trianon 100. évfordulója alkalmából bemutatja Molnár Zsolt Trianon-kislexikon (IKU-TÁR 18–19.) című munkáját.

A zenés-irodalmi műsorral összekötött könyvbemutatón trianoni kvízre is hívjuk vendégeinket, a legjobbak között a Trianon-kislexikon példányait sorsoljuk ki. Fellép László Attila énekes és a Kult-Szó Egyesület. Köszöntőt mond Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, valamint Társaságunk elnöke, Balázs Géza nyelvészprofesszor.

Molnár Zsolt középiskolai történelemtanár Trianon-kislexikona több mint 800 címszavával segít eligazodni az 1920-hoz vezető történelmi események és az annak hatására kialakult jelenségek útvesztőjében. A kötet nemcsak általános és középiskolai tanulóknak, tanáraiknak ad támpontot a témá­hoz kapcsolódó tanórák során, hanem a Trianont megismerni akaró érdeklődők számára is tárgyilagos ismertetést nyújt a történelmi eseménysorral kapcsolatos fogalmak, földrajzi nevek és személynevek magyarázataiban.

Időpont: 2020. szeptember 29. kedd 17.30, helyszín: Három Szerb Kávéház (1056 Budapest, Szerb utca 3.).

A rendezvényt szabad téren, belső udvarban tartjuk. Belépés előtt testhőmérsékletet mérünk és kézfertőtlenítést végzünk, továbbá kérjük a maszk viselését.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu