Legutóbbi hozzászólások

  1. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

  2. Kedves Professzor Úr! Köszönöm! Hálával gondolok és is Önre. Nekem küldött írását a Beszéd - nyelv - játék c. írásomről…

Trianon-kislexikon, Magyar táj, magyar ecsettel

2021.03.02. kedd, 11:24

589 megtekintés

Élő közvetítés az MNYKNT-székhelyéről a Társaság Facebook-oldalán 2021. március 19-én pénteken 18 órától.

1. A tavalyi évben jelentettük meg Molnár Zsolt Trianon-kislexikonát. Most készül második kiadás, amely minden magyar iskolába eljut. A szerzővel Blankó Miklós főtitkár beszélget a nagy vállalkozásról, a lexikon készítésének kulisszatitkairól és legérdekesebb adatairól.

2. Magyar táj, magyar ecsettel. Vallomások a nemzeti tájról. E címmel jelent meg összeállítás gondozásunkban. A Balázs Géza, Blankó Miklós és Cservenka Judit által szerkesztett kötet megjelenésének oka: a Rákóczi Szövetséggel útjára indított Lingua Materna anyanyelvi vetélkedő. A kötetről és a vetélkedőről Balázs Géza elnökünk, Cservenka Judit alelnökünk és Katona Flóra, a Rákóczi Szövetség kommunikációs vezetője beszélget.

A Facebook-esemény megtekinthető itt.

Tartsanak velünk!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu