Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Útjára indult az Anyanyelvi piknik

2023.04.28. péntek, 19:09

126 megtekintés

A Nemzeti Színházból útjára indult az anyanyelvi piknik, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelyének új, több korosztályt is megszólító játékos ismeretterjesztő foglalkozása.

Anyanyelvi piknik a Nemzeti Színházban

Az egyórás, színes – ahogy mondani szokták: interaktív – programban tematikus nyelvi, irodalmi, művészeti bemutató, vetélkedő és nyelvi gyorsszolgálat szerepel. Az országjáró rendezvényt Terdikné Takács Szilvia, a PKÜ Kazinczy Műhely szakértője jelentette be 2023. április 26-án a Nemzeti Színházban második alkalommal megrendezett magyar nyelvi heti rendezvényen. Ezen a napon került fel az Élő magyaróra YouTube-csatornájára  a Kazinczy Műhely Petőfi, a slágergyáros című összeállítása.

2023-ban a legkisebb falvaktól a fővárosig, a meghívások alapján Sátoraljaújhelyen, Berettyóújfaluban, Ragályban, Kiscsőszön, Zamárdiban és Nagyváradon bukkan fel a piknik. Balázs Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára hozzátette, hogy ezeken a helyeken szinte mindenhol járt Petőfi Sándor is (ha nem éppen azon a helyen, akkor a szomszéd településen). Az útra bocsátó rendezvényt Petőfi 200 címmel a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves zenés színész hallgatói adták elő.-Ismert és kevéssé ismert, nagy hatású Petőfi-versek elevenedtek meg énekkel, zenével, tánccal a „teltházas” Kaszás Attila teremben. A verseket Szilágyi Enikő válogatta és tanította be, az előadást Vidnyánszky Attila rendezte. Az alkotók ezt a műsort is szeretnék utaztatni, akár az anyanyelvi piknikhez kapcsolódva. (PKÜ Kazinczy Műhely)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu