Legutóbbi hozzászólások

  1. Azt tanultam Mestereimtől: A. Jászó Annától, Békési Imrétől, B. Fejes Katalintól, Bozsik Gabriellától, Büky Lászlótól, Deme Lászlótól, Dobcsányi Ferenctől, Keszler…

  2. Az én névadóm, Forray Tamás, 25. Losonci Gyalogezred őrmestere a másik podmeleci temető 32. sírjában van eltemetve két másik hősi…

Várady Tibor könyvbemutatója

2024.05.10. péntek, 12:46

58 megtekintés

Jogászok, nyelvészek érdeklődésének kereszttüzében mutatták be a Károlyi-Csekonics-palotában Várady Tibor jogászprofesszor új könyveit.

A megjelenteket Arató Balázs, a Károli Gáspár Református egyetem Állam- és Jogtudományi Karának docense, az MNYKNT elnöke köszöntötte.

Vékás Lajos, az ELTE korábbi rektora (valamint az új polgári törvénykönyv egyik alkotója) baráti hangon szólt a Mi legyen a bronz utazóórával című kötetről, Várady Szabolcs író pedig A házasság utáni házaságy című könyvről.

Mindketten kiemelték, hogy Várady Tibor jogász családi irattára óriási kincs a hétköznapi történelem (póttörténelem) számára, amelyben a jogászprofesszor felfedező- és alkotókedvvel csemegéz, remek szintetizáló stílusban, történészi lelkesedéssel.

Balázs Géza röviden ismertette Várady Tibor nemzetközi és hazai politikai, jogi, nyelvpolitikai és irodalmi tevékenységét, és kiemelte, hogy Várady Tibor a Magyar Nyelvőr védnöki testületének a tagja is.

Jogászok, joghallgatók, egyetemi oktatók jöttek el nagyobb számban a rendezvényre.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu