Legutóbbi hozzászólások

  1. Kiadványaink levélben is megrendelhetők (irodavezeto@mnyknt.hu). Kiadványainkat - ajándékként - igyekszünk eljuttatni a Kárpát-medencében, kisebbségben élő magyarsághoz is.

  2. Gratulálok ez nagyon jó cikk. Méltán tükrözi Katika és Feri fáradhatatlan munkáját, amit a kultúráért, a kisebbségért, a barátságért és…

WS100 – Weöres Sándor élményverseny kiírása

2013.02.06. szerda, 16:42

4 357 megtekintés
2013. június 22-én lesz Weöres Sándor születésének 100. évfordulója. Ezen a napon Széphalomban rendezik meg a 3. anyanyelvi juniálist, amelyre az Anyanyelvi Konferencia, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága külön Weöres-szimpóziumot és kiállítást szervez.

Az élményversenyt két kategóriában hirdetjük meg:
  1. Weöres Sándor rajzpályázat (16 éven aluliaknak). Weöres Sándor életművéhez kapcsolódó rajzokat várunk technikai megkötöttség nélkül.
  2. Weöres Sándor élménypályázat bármilyen műfajban (vallomás, oral history, tanulmány, cikk, interjú, vers, ének, dal, fotó stb.) életkori megkötés nélkül.
Díjazás: Mindkét kategóriában „nyelvészeti minikönyvtár” (nyelvészeti kiadók könyvcsomagja).
Az élményverseny díjazottjainak műveit a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumban kiállítjuk, valamint válogatás jelenik meg belőlük a Nyelvünk és Kultúránk című folyóiratban.
Beküldési határidő: 2013. május 15.
Cím: AK – WS-verseny, 1072 Budapest, Rákóczi út 38. 1. em. 2.
A pályázattal kapcsolatos érdeklődés: anyanyelvi@mnyknt.hu, illetve: balazs.geza@gmail.com.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Nyelvünk és Kultúránk elektronikus változatát – E-Nyék – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. október 31-én bejegyezte.
Címünk: H-1072 Budapest, Rákóczi út 38. I/2.
E-mail: anyanyelvi@mnyknt.hu